Stopperadvertentie -campagne Toegift.nl

Stopperadvertentiecampagne Toegift.nl

Toegift.nl is een nationale bewustwordingscampagne van bijna 80 erkende goede doelen. Samen willen zij het onderwerp nalaten aan een goed doel bespreekbaar maken, zodat het sociale norm wordt. Met een nalatenschap aan een goed doel blijven idealen van mensen voortleven.

Campagnedoel Toegift.nl

Het campagnedoel van Toegift.nl is het via verhalen inspireren en informeren over de mogelijkheden van een nalatenschap aan een goed doel. De campagne bestaat uit een bewustwordingscampagne inclusief televisie- en radiocommercial, landingspages op www.toegift.nl, uitingen op social media, printuitingen, videotestimonials en stopperadvertenties.

Stopperadvertentiecampagnes zijn voor campagne Toegift.nl een vast onderdeel van de mediamix: ter ondersteuning van radio- en tv-commercials, de inspirerende website en verschillende social-media- uitingen.

Kosten & opbrengsten stopperadvertenties Toegift.nl

Een jaarabonnement voor stopperadvertenties kost zo’n 4000 euro excl. btw. De opbrengsten worden uitgedrukt in advertentiewaarde: om te kijken wat een publicatie waard is, wordt gekeken naar de gangbare advertentieprijs. Want dit is het bedrag dat je zou hebben betaald om een soortgelijke advertentie in te kopen.

Uit onderzoek blijkt dat via stopperadvertenties:

  • gemiddeld 73 advertenties per campagne/per maand worden geplaatst,
  • met een totale oplage van ruim 1.830.000 per campagne/per maand
  • en een advertentiewaarde van € 36.268 per campagne/per maand.

Voor Toegift.nl plaatsten we tussen januari 2019 en april 2021 1066 advertenties met een totale advertentiewaarde van € 60.4459 en een totale oplage van 46 miljoen.

Zo werkt het met stopperadvertenties

Bij het inzetten van Stopperadvertenties.nl wordt alles geregeld: van campagneadvies tot het voldoen aan de aanleverspecificaties van elke uitgever. Ook fijn: campagnes kunnen al binnen 24 uur live staan.

Gigi Lopes

Aan het woord is Gigi Lopes, als projectmanager bij Mindwize verantwoordelijk voor stopperadvertentiecampagnes. “Voor zo’n
€ 4.000 per jaar worden je stopperadvertenties in de juiste formaten beschikbaar gesteld aan uitgeverijen, magazines, kranten, vakbladen en freelance dtp’ers. Je campagne wordt eens per kwartaal vermeld in de e-mailnieuwsbrief van Stopperadvertenties. En via de maandelijks verstrekte stopperstatistieken weet je als goed doel precies hoeveel keer en door wie je advertenties zijn gedownload en wat de oplage is van de titel waar de advertentie voor is gedownload.”

We bieden drie verschillende abonnementen voor Stopperadvertenties.nl aan:

  • Een jaarabonnement
  • Een seizoensabonnement (2-6 maanden)
  • Een actie-abonnement (tot 2 maanden)

Via een apart knipseldienst-abonnement kunnen wij alle uitingen monitoren en verzamelen. Gigi licht toe: “Via ons kun je een knipseldienst inschakelen die in ruim 3.000 kranten, magazines, vakbladen etc. speurt naar de uitingen. Dit gaat digitaal, maar niet automatisch: iemand van de knipseldienst zit echt achter de computer al deze titels na te lopen om de advertenties te zoeken.”

Deze knipseldienst is maandelijks in te schakelen en te stoppen. Ook maken we rapportages met het aantal plaatsingen, titels, pagina, advertentiewaarde en oplage. “De knipseldienst is een dienst van Media Info Groep. Niet van ons. Via ons krijgen goede doelen een scherper tarief dan wanneer ze de knipseldienst zelf inhuren, omdat wij voor meerdere klanten de communicatie en rapportages verzorgen”, aldus Gigi.

Ingezette middelen

Bekijk hier alle advertenties van deze campagne.

Bekijk alle advertenties

Over Toegift.nlStopperadvertentiecampagne Toegift.nl

Toegift.nl zet zich in om jouw idealen voort te laten leven door een nalatenschap aan een goed doel. Dat doen zij door te inspireren met verhalen van mensen die dit al doen en door te informeren over de mogelijkheden. Zo helpen zij je om op te blijven komen voor wat jij belangrijk vindt.

Toegift.nl is een initiatief van 79 erkende goede doelen. Met toegift.nl willen zij je na laten denken over wat je belangrijk vindt en je helpen dit bespreekbaar te maken met je omgeving. Weet je al welk goed doel je wilt steunen? Dan kun je met dit handige stappenplan je nalatenschap regelen. Zo kun je, ook als je er niet meer bent, blijven geven aan waar jij om geeft.

Voor meer informatie bekijk de website van Toegift.nl.

Ontdek 5 manieren om stopperadvertenties succesvol in te zetten Whitepaper Stopperadvertenties

Benut je kansen om meer donateurs te vinden en aan je te binden

 

Veel kranten en tijdschriften vullen lege plekken in hun blad met kleine advertenties. Stoppers of stopperadvertenties noemen zij die. Er zijn meer dan 3000 regionale en lokale kranten, vakbladen, huis-aan-huiskranten en weekbladen waar jij zo’n advertentie in kan plaatsen.

 Download de whitepaper ‘Hoe maak je een succesvolle advertentie voor krant of tijdschrift?’

Benut je kansen om:

  • meer donateurs te vinden
  • leads te verzamelen
  • je fondsenwerving een boost te geven

Download het whitepaper over stopperadvertenties

Vragen over deze campagne of over Stopperadvertenties?

Neem dan contact op met Gigi Lopez via onderstaand formulier of stuur haar een e-mail: gigi@mindwize.nl.

Andere campagnes

Waar we ook trots op zijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over fondsenwerving campagnes in je inbox.